Tuesday, 20 December 2011

Waterstones mural project in Hereford

The third year Illustration students were invited to design and construct a mural for the awkward stairwell space in Waterstone's bookshop in Hereford City Centre. They solved the problem of  the wall shapes and immovable permanent light fittings by making a series of boards that could be pre-prepared and transported to the site. Working on boards also allowed them the freedom to retain their own personal solutions to the subject matter, by effectively making a giant 'collage' of printed material, paint and stencils. This was thought of as a risky strategy (would the mural fit together stylistically) but ultimately it worked as positive comments from the public are proving. The Waterstone's staff are 'thrilled' with the result.








No comments:

Post a Comment